Word vrijwilliger

Wil jij vanuit België mee helpen onze doelen te realiseren? Blij dat te horen! Lees het volgende even door om te verzekeren dat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

De taak van Ondernemers Zonder Grenzen vzw in België bestaat er vooral in om bedrijven en particulieren te sensibiliseren om effectief iets te DOEN voor het klimaat. 

Dit doen we door te investeren in Ecologische, Sociologische en Economische Impacts d.m.v. herbebossingen in de Sahel, een regio die het meest onderhevig is aan de huidige klimaatverstoring.
Door te herbebossen in semi-aride gebied aan de rand van de woestijn (200-400mm regen), tonen we aan dat het in een van de moeilijkste omstandigheden het ook mogelijk is om duurzaam te ondernemen.

OZG is een vzw die geen structurele subsidies ontvangt en voert haar taak uit met giften van bedrijven en particulieren die in het belang van ieder van ons het klimaat willen vrijwaren voor onze toekomst.

Om deze taak te kunnen uitvoeren, rekenen we op onze leden en vrijwilligers die willen meestrijden voor een beter ecologisch en socio-economisch klimaat.  

Voor welke taken zoeken we vrijwilligers?

  • Het mee organiseren van evenementen in België (2 per jaar); "meet your sustainable network"
  • Digitale communicatie (copywriting, redactie website, marketing en branding op sociale media )
  • Fundraising (B2C en B2B)
  • Vertalingen (naar Frans en Engels)
  • Studie, rapportering en opvolging

Wil jij vrijwilliger worden bij OZG? Stuur dan een e-mail naar ann.debeul@ozg.be met de boodschap “Ik strijd mee voor een positief klimaat!”

Tot binnenkort!

Het OZG-team

P.S.: Zelf op het terrein inzaaien, planten, bomen tellen, prospecties van nieuwe sites, onderhandelingen voeren, enz... worden niet aan vrijwilligers verdeeld. Al het uitvoerende werk (uitzetten van de werkzaamheden met de tractor(en), het inzaaien, bomen tellen, omheiningen plaatsen, enz...) wordt ter plaatse door Afrikaanse werknemers of freelancers uitgevoerd. 

Op regelmatige tijdstippen worden missies (controlereizen) georganiseerd naar de terreinen. Tijdens deze missies kunnen we maximaal 2 mensen meenemen. Iedereen participeert mee met de missie (bezoeken van dorpen, gesprekken met de dorpsverantwoordelijken, tellen van bomen op de sites, slapen op de basis van E&F en ANSERGMV (agentschap Great Green Wall), enz ...). Kortom een unieke ervaring! 
Deze reis kost aan elke deelnemer 1000EUR (7-10 dagen, alles inbegrepen maar zonder vliegtuigticket) en dient betaald te worden aan OZG vóór de missie wordt aangevat.